maandag 5 maart 2012

LIO & Rekenkastje

De LIO (leraar In Opleiding) van juf Christa is sinds februari begonnen. Dit zal betekenen dat juf Christa donderdag en vrijdag de groep gaat draaien. Vanaf 21 maart zal hier ook de woensdag bij komen. In de weken van 11 juni t/m 6 juli zal ik de volle weken voor de groep staan.
Juf Sandra gaat in de tussentijd andere taken doen binnen school en ook de kinderen extra begeleiding geven bij rekenen, lezen en spelling.

Als onderwerp voor mijn afstuderen heb ik gekozen voor 'het automatiseren van sommen tot 20'. Dit is de basis van het rekenonderwijs.
Sinds vandaag hebben wij twee rekenkastjes met werkbladen in de klas staan, deze heb ik zelf samengesteld.
De kastjes zijn bedoeld voor een aantal kinderen in de klas en zitten vol spelletjes die de kinderen samen kunnen spelen. Alle spelletjes zijn gericht op het rekenen tot 20, het automatiseren van deze sommen.
De aankomende weken gaan de kinderen met de kastjes werken. Ze hebben een lijst, waar alle spelletjes en werkbladen op staan, en een schriftje gekregen. Als ze een spelletje gedaan hebben zetten ze op de lijst met wie ze samengewerkt hebben en de datum van die dag. De leerkracht tekent dit spelletje dan ook af op de lijst.
Als ze alle spelletjes en werkbladen gedaan hebben, werd er vandaag al verklapt dat de kinderen een grote sticker kunt verdienen...
De kinderen hebben enthousiast gereageerd op de kastjes.

Groetjes Juf Christa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten